archived page

Mednarodna glasbena delavnica in festival Jazzinty

Novo mesto, 15.8.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je na zaključnem koncertu Festivala Jazzinty podelil nagrado jazzon live za najboljšo izvedbo jazzovske skladbe, ki jo je prejela skupina Črt Remic Trio (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila Mednarodne glasbene delavnice in festivala Jazzinty. Ogledala sta si potek pedagoškega dela na mednarodni glasbeni delavnici in se udeležila zaključnega koncerta Festivala Jazzinty "Jazzon Live", kjer je predsednik republike podelil nagrado za najboljšo izvedbo jazzovske skladbe za leto 2012.

Predsednik in soproga sta najprej obiskala Glasbeno šolo Marjana Kozine Novo mesto, kjer sta si ogledala potek pedagoškega dela na delavnici Jazzinty in prisluhnila mladim glasbenikom na njihovih vajah. V nadaljevanju so predsedniku in soprogi predstavili še delovanje in aktivnosti v zavodu LokalPatriot in Knjigarni Goga. V Galeriji Simulaker sta si ogledala razstavo v sklopu Festivala dokumentarne fotografije Fotopub, vodstvo Hostla Situla pa jima je predstavilo infrastrukturo in vsebine za mladinske dejavnosti in medgeneracijsko povezovanje.

Na pogovoru z novinarji je predsednik republike izpostavil, da se je okrog vseh zavodov in organizacij, ki sta si jih s soprogo ogledala v Novem mestu, razvilo energično življenje. Novo mesto s svojo okolico spada ekonomsko gledano med najbolj dinamične regije v Sloveniji in vsekakor je dobro, da se mesto čim hitreje razvija tudi v kulturnem smislu. Predsednik je izrazil zadovoljstvo, da je imel priložnost videti dogodke in programe, ki se povezujejo z Evropsko prestolnico kulture. Ob tem je poudaril, da je kultura jedro razvoja. Ustvarja kohezijo v družbi, je priložnost za investiranje in vključevanje v evropske projekte. In to moramo v tej fazi našega razvoja dobro razumeti, je še dodal predsednik.
Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila Mednarodne glasbene delavnice in festivala Jazzinty (foto: Tina Kosec/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala Hostel Situla (foto: Tina Kosec/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani