archived page

Predsednik republike sprejel kosovskega premiera

Ljubljana, 16.4.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Republike Kosovo Hashima Thaçija (FA BOBO)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Republike Kosovo Hashima Thaçija. V pogovoru sta ocenila pozitiven trend pri krepitvi stabilnosti Kosova in prispevku, ki ga Kosovo daje k varnosti in stabilnosti v regiji.

Slovenski predsednik in kosovski premier sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri. Kosovo se tudi pripravlja na odprtje svojega veleposlaništva v Ljubljani. Uspešno se razvijajo tudi gospodarski odnosi, sta ugotovila sogovornika in posebej izpostavila, da je Slovenija največji tuji investitor na Kosovu. Predsednik kosovske vlade je izrazil zadovoljstvo nad tem dejstvom in poudaril, da so slovenski investitorji na Kosovu dobrodošli.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Republike Kosovo Hashima Thaçija (FA BOBO)Dotaknila sta se tudi prispevka Slovenije, ki v okviru prizadevanj mednarodne skupnosti za zagotavljanje stabilnosti Kosova sodeluje v civilni misiji Evropske unije na Kosovu (Eulex) s 14 policisti in v Natovi misiji Sile za Kosovo (Kfor) s 386 vojaki. Ob tem se je predsednik dr. Danilo Türk zavzel za krepitev misije Eulex ter izpostavil zlasti pomen krepitve kosovskega pravosodja. Premier Hashim Thaçi pa je omenil rastoč trend vračanja srbskih beguncev na Kosovo.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani