archived page

Sprejem za predstavnike obrambno-varnostnega sistema

Brdo pri Kranju, 15.12.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za pripadnike obrambno-varnostnih sil, sil zaščite in reševanja ter predstavnike veteranskih in domoljubnih organizacij (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za pripadnike obrambno-varnostnih sil, sil zaščite in reševanja ter predstavnike veteranskih in domoljubnih organizacij. V pozdravnem nagovoru se jim je zahvalil za vse njihove prispevke k varnosti naše države in k uspešnemu premagovanju gospodarskih, političnih in drugih težav, ki se pojavljajo na njeni razvojni poti.

Predsednik je spomnil na 20. obletnico samostojnosti Republike Slovenije in ustanovitve Slovenske vojske, 70. obletnico ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda in na druge pomembne obletnice, ki smo jih obeležili v minulem letu in so izraz naših skupnih dosežkov. Ob tem je dodal, da je udeležba predsednikov štirih sosednjih držav na osrednji počastitvi dneva državnosti pokazala, da nas te države spoštujejo in nas podpirajo na naši razvojni poti.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za pripadnike obrambno-varnostnih sil, sil zaščite in reševanja ter predstavnike veteranskih in domoljubnih organizacij (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je opozoril, da smo v Sloveniji zelo hitro podvrženi kritičnemu samospraševanju in dvomom, skrbijo pa nas tudi dogajanja v mednarodnem okolju in Evropska unija, ki se ne razvija optimalno s stališča naših potreb in interesov. Poudaril je, da smo kot člani Evropske unije in zavezništva Nato zavezani k aktivnemu delovanju in iskanju dobrih rešitev v okviru teh skupnosti.

Temeljno vrednostno izhodišče, iz katerega lahko črpamo pravo energijo za naš razvoj, sta naše domoljubje in sposobnost sodelovanja, je izpostavil predsednik dr. Danilo Türk. Vse to pa bomo po njegovih besedah potrebovali tudi za uspešno izvedbo reform in za definiranje našega prihodnjega razvoja.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani