archived page

Predsednik odprl novo proizvodno halo družbe Iskra Bovec

Bovec, 13.6.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novo proizvodno halo družbe Iskra Avtoelektrika Avto deli Bovec (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novo proizvodno halo družbe Iskra Avtoelektrika Avto deli Bovec. V otvoritvenem nagovoru je vsem zaposlenim v družbi čestital za moderno novo proizvodno halo, pa tudi za njihov doseženi razvoj, tehnološki napredek, poslovne rezultate, odlično povezovanje v svetu in odlično perspektivo v prihodnje. Poudaril je, da ta razvoj veliko pomeni za Republiko Slovenijo.

Predsednik republike je spomnil, da bomo čez nekaj tednov praznovali dan državnosti. Ob takšnih priložnostih se vedno vprašamo, kakšen je bil naš dosedanji razvoj, kakšen je naš današnji trenutek in kakšna naj bo naša prihodnost. Predsednik je ob tem posebej poudaril potrebo po oblikovanju strategije našega industrijskega razvoja, ki je bila v zadnjih desetletjih v razpravah o našem prihodnjem razvoju preveč v ozadju.

Kot je pojasnil, je razvoj industrije osrednjega pomena za naš celoten gospodarski, socialni, kulturni in vsakršen drug razvoj, saj je kljub velikim spremembam v družbi industrija ostala čvrsto jedro gospodarskega razvoja, brez katerega v Evropi v resnici ni mogoče napredovati. Tista trdna osnova, ki jo razvoj potrebuje, je tesno povezana z našo industrijsko močjo, industrijsko tradicijo in našo sposobnostjo razvijati industrije na nove ravni, je poudaril.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novo proizvodno halo družbe Iskra Avtoelektrika Avto deli Bovec (foto: Tina Kosec/STA)Moderne industrije, ki bodo zagotavljale takšen razvoj, kot ga potrebujemo, morajo biti po besedah predsednika tehnološko razvite, mednarodno tehnološko primerljive in povezane, dobičkonosne, okolju prijazne ter prijazne do ljudi, ki delajo v industrijah in živijo v industrijskih okoljih. Vse to so izjemno velike zahteve, ki jih moramo izpolnjevati, če želimo imeti zagotovljen dober prihodnji razvoj, je dejal predsednik Türk.

Predsednik je opozoril, da tačas še nimamo dovolj dobre strategije industrijskega razvoja. Spomnil je, da so nam v zadnjih desetletjih propadle mnoge industrije, v tem času pa smo storili premalo, da bi ustvarili novim časom primerno industrijsko strategijo, ki bi zrasla iz naše industrijske tradicije, industrijskih uspehov, poslovne sposobnosti in odličnega mednarodnega povezovanja.

Zato je predsednik današnjo odprtje novih prostorov družbe označil kot del procesa, ki nam bo pomagal razviti celovito industrijsko strategijo Slovenije. Na nekaterih področjih, kot je področje proizvodnje različnih komponent za avtomobilsko industrijo, smo napredovali, je dejal predsednik, ki je izrazil prepričanje, da bomo iz vseh sposobnosti, ki jih že imamo, naredili dobro prihodnost za vse nas.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani