archived page

Predsednik sprejel slovensko hokejsko reprezentanco

Ljubljana, 23.4.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel člane in vodstvo slovenske hokejske A reprezentance ter predstavnike Hokejske zveze Slovenije (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel člane in vodstvo slovenske hokejske A reprezentance ter predstavnike Hokejske zveze Slovenije (HZS). V pozdravnem nagovoru se je zahvalil hokejistom za vse, kar so naredili za Republiko Slovenijo na Svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu divizije I, skupine A, pa tudi za njihov siceršnji prispevek k razvoju slovenskega hokeja, ki nas navdušuje z izjemnimi rezultati.

Predsednik je izpostavil, da je letošnje svetovno prvenstvo, ki ga je gostila ljubljanska Arena Stožice, Slovenijo popeljalo med elito. Pohvalil je tudi organizacijo prvenstva, ki je doseglo raven najboljših hokejskih prireditev na svetu. Predsednik si je tudi sam ogledal zadnjo tekmo prvenstva, na kateri sta se pomerili slovenska in avstrijska hokejska reprezentanca. Povedal je, da si bo to resnično lepo in dinamično tekmo, polno izvrstnega hokeja, zapomnil do konca življenja.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel člane in vodstvo slovenske hokejske A reprezentance ter predstavnike Hokejske zveze Slovenije (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik dr. Danilo Türk je hokejistom zaželel še veliko uspeha v prihodnje, ob tem pa je izrazil prepričanje, da se je z zmago na minulem svetovnem prvenstvu začelo novo, zanimivo in veliko poglavje slovenskega hokeja.

V imenu Hokejske zveze Slovenije in slovenske hokejske reprezentance se je predsedniku republike za sprejem in za udeležbo na zadnji tekmi z Avstrijo zahvalil generalni sekretar HZS Dejan Kontrec. Ob tej priložnosti mu je podaril reprezentančni dres kapetana reprezentance Tomaža Razingerja in uradno športno jakno slovenske hokejske reprezentance.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani