archived page

Predsednik čestital novemu ljubljanskemu nadškofu in metropolitu Antonu Stresu

Ljubljana, 28.11.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je v imenu Republike Slovenije in tudi osebno iskreno čestital dosedanjemu mariborskemu nadškofu koadjutorju Antonu Stresu ob imenovanju na mesto ljubljanskega nadškofa metropolita. Predsednik je v čestitki zapisal, da je imenovanje pomembno priznanje njegovemu dosedanjemu delu in naporom, ki jih je vlagal v svoje poslanstvo.
 
"Verjamem, da bomo nadaljevali ustvarjalen dialog med Cerkvijo in državo o vseh aktualnih vprašanjih življenja in delovanja vernikov v naši domovini. Prepričan sem, da boste storili vse za prijazno prihodnost državljank in državljanov Republike Slovenije ter vseh verujočih in neverujočih ljudi dobre volje, ki želijo sočloveku le dobro," je zapisal predsednik dr. Danilo Türk.

Predsednik republike je čestital tudi novoimenovanima nadškofu pomočniku mariborskega nadškofa Marjanu Turnšku ter murskosoboškemu škofu ordinariju Petru Štumpfu.

Predsednik je v pismu dosedanjemu ljubljanskemu nadškofu metropolitu Alojzu Uranu zapisal, da je z obžalovanjem sprejel novico o njegovem odstopu in še posebej o zdravstvenih razlogih zanj. "Spominjal se bom dobrega sodelovanja z vami, ki je bilo usmerjeno v skupna prizadevanja za spoštovanje človekovega dostojanstva in njegovih vrednot ter iskanja poti za kvalitetno življenje vsakogar v naši državi," je v pismu zapisal predsednik dr. Danilo Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani