archived page

Predsednik: Skrb za kultiviranost okolja je del razvojnega projekta

Velenje, 14.11.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne prireditve projekta "Moja dežela – lepa in gostoljubna" (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil zaključne prireditve projekta "Moja dežela – lepa in gostoljubna". V pozdravnem nagovoru je dejal, da je turizem več kot le gospodarska panoga, saj je tudi način našega komuniciranja s svetom ter kultiviranja našega okolja in družbe. Predvsem pa sta turizem ter skrb za urejenost našega okolja del razvojnega projekta, je poudaril predsednik.

Po predsednikovih besedah je v kriznih časih prav, da se posvečamo problemom nezaposlenosti in rešitvam, ki bodo ljudem omogočile spodobno življenje in pošteno plačilo za pošteno delo. Hkrati pa se moramo usmeriti v to, da bo Slovenija postala dežela, znana po končnih proizvodih z visoko dodano vrednostjo, je dodal predsednik. Izpostavil je tudi, da je naša gospodarska prihodnost odvisna od izvoza, zato je potrebno odpraviti ovire, ki stojijo na poti močnejšemu mednarodnemu gospodarskemu angažiranju.

Slovenija je lepa in polna naravnih lepot, je dejal predsednik Türk in opozoril, da moramo sami storiti še marsikaj, da bomo iz te lepe dežele naredili tudi izjemno kultivirano deželo. Ravno zato je projekt "Moja dežela - lepa in gostoljubna" tako zelo pomemben. Kot je pojasnil predsednik, naša povezanost s svetom in prehod v gospodarski razvoj, v katerem bo vsak proizvod izkazoval visoko dodano vrednost, nujno zahtevata tudi kultiviranost okolja, v katerem delujemo.

Predsednik je izpostavil tudi tesno povezanost projekta s prosotovoljstvom, ki je v današnjem razvojnem trenutku še posebno pomembna vrednota. Poudaril je, da je prostovoljsko delo treba ceniti in mu dati ustrezne možnosti. Zato se je zavzel za to, da bi vlada pohitela s pripravo zakona o prostovoljstvu, ki bi ustvaril okvir za razvoj prostovoljskega dela.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani