archived page

Odprtje prenovljene II. gimnazije v Mariboru

Ljubljana, 22.9.2009  |  pojasnilo in popravek


Filozof in sociolog Teodor Lorenčič je v Večeru (19.9.2009) zapisal, da je državni protokol ob odprtju prenovljene II. gimnazije v Mariboru prepovedal pozdravni govor župana Mestne občine Maribor Franca Kanglerja. Zaradi novinarskih vprašanj, ki smo jih v zvezi s tem prejeli v uradu predsednika republike, podajamo naslednje pojasnilo:

Organizatorji slovesnega odprtja prenovljene II. gimnazije Maribor so urad predsednika republike seznanili, da bo osnova prireditve kulturni program, ki ga bodo v celoti izvedli dijaki njihove šole. Ravnatelj šole nas je obvestil, da bo pozdravil vse navzoče in da bo slavnostni govornik na prireditvi minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, saj je njegovo ministrstvo več let izvajalo investicijo. Predsednik republike dr. Danilo Türk je bil naprošen, da kot nekdanji dijak šole slovesno odpre prenovljeno gimnazijo in ob tem spregovori nekaj pozdravnih besed. O sodelovanju drugih govornikov z organizatorji nismo govorili, prav tako nismo seznanjeni s pismom o nameri med Mestno občino Maribor in II. gimnazijo Maribor.

Ob tej priložnosti še enkrat čestitamo organizatorjem za čudovit scenarij, ki so ga dijaki in učitelji II. gimnazije Maribor pripravili sami.


Urad predsednika republike
Služba za odnose z javnostmi
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani