archived page

Predsednik republike nagovoril 18. zbor državnih tožilcev

Bled, 14.11.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 18. zbora državnih tožilcev (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 18. zbora državnih tožilcev. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da sta pravo in pravičnost ključni vrednoti, ki ju potrebujemo v teh kriznih časih. Zato po besedah predsednika potrebujemo dodaten napor, da zagotovimo najvišjo kakovost našega pravnega sistema, da bo deloval pravično, učinkovito in v korist državljanov.

Predsednik je poudaril, da je pri tem še posebnega pomena zagotavljanje avtoritete celotnega pravnega sistema. Avtoriteta se zagotavlja s kakovostnim delom, vendar to še ni vse. Kot je pojasnil predsednik, je v našem sistemu še marsikaj možno spremeniti na bolje, tako z vidika organizacije kot tudi neodvisnosti pravosodja.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 18. zbora državnih tožilcev (foto: Nebojša Tejić/STA)Kot najpomembnejšo značilnost neodvisnosti tožilcev je predsednik republike opredelil objektivnost tožilskega dela, ki vsebuje močno moralno privrženost pravičnosti, poleg tega pa tudi zdravorazumsko obravnavanje dejstev posameznega primera in vseh, ki se pojavijo v kazenskem postopku.

Predsednik dr. Danilo Türk je spregovoril tudi o uvedbi možnosti pogajanj v kazenskem postopku, kjer se je zavzel za previdno pristopanje k temu vprašanju.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani