archived page

Predsednik republike na odprtju Športnega parka Mokronog

Mokronog, 27.8.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver sta ob Športnem parku Mokronog posadila lipo ob 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije (foto: Nebojša Tejić/STAPredsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnega odprtja Športnega parka Mokronog, ki vključuje večnamensko športno dvorano in zunanje športne površine. Večnamensko dvorano, ki je prvi tovrstni nizkoenergijski projekt v Jugovzhodni Sloveniji, je v javno-zasebnem partnerstvu z Občino Mokronog-Trebelno zgradilo podjetje Trimo, ki bo dvorano upravljalo in vzdrževalo naslednjih 15 let.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver sta pred slovesnostjo ob športnem parku posadila lipo ob 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnega odprtja Športnega parka Mokronog (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike je v pozdravnem nagovoru pohvalil projekt športnega parka v Mokronogu, ki izkazuje optimizem, pozitivno energijo in predvsem sposobnost sodelovanja, ki je privedlo do uresničitve tako velikega in pomembnega projekta v razmeroma kratkem času. Za ta uspeh je vsem sodelujočim v projektu iskreno čestital ter izrazil željo, da bi bil športni park zbirališče za ljudi in da bi še dodatno izboljšal kakovost življenja v celotni Mirenski dolini. Poudaril je, da so vse tri občine Mirenske doline, ki jih je obiskal že v začetku letošnjega junija, zelo povezane med seboj in imajo dobro skupno razvojno strategijo. Z novo dvorano in športnim parkom pa so pridobile tudi prostor za povezovanje in srečevanje ljudi, za kulturno udejstvovanje in rekreacijo, za množične kulturno-zabavne prireditve, za razvoj vrhunskega športa, pa tudi za politične prireditve.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnega odprtja Športnega parka Mokronog (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je izpostavil, da večnamenska dvorana izpolnjuje vse potrebne standarde in kriterije za organizacijo zahtevnih državnih športnih dogodkov in za druge večje prireditve. Grajena je z upoštevanjem vseh racionalnih energetskih, okoljevarstvenih in varnostnih pravil, obenem pa je tudi idealno dostopna za invalide in vse, ki so ovirani v gibanju. Med njenimi prednostmi je navedel tudi to, da je skoraj v celoti energetsko samooskrbna in opremljena s sodobno tehnologijo, ki omogoča uporabo obnovljivih virov energije in ne onesnažuje okolja. Športni park je gradilo v svetu uveljavljeno podjetje Trimo, ki se je izkazalo tudi v domačem okolju s sodobno, energetsko varčno in domiselno rešitvijo. Ta projekt pa je predsednik ocenil tudi kot dober zgled javno-zasebnega partnerstva, ki bi ga lahko posnemale druge slovenske občine.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnega odprtja Športnega parka Mokronog (foto: Nebojša Tejić/STA)V zaključku svojega nagovora je predsednik dr. Danilo Türk čestital Odbojkarskemu klubu Mokronog ob 40. obletnici njegovega delovanja in vnovič čestital ob izgradnji dvorane in športnega parka. Oba uspeha po njegovih besedah pričata o vrhunskih dosežkih prebivalcev teh krajev.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani