archived page

Predsednik republike čestital Rajmondu Debevcu

Ljubljana, 3.8.2012  |  izjava


Predsednik republike dr. Danilo Türk je čestital strelcu Rajmondu Debevcu ob osvojitvi bronaste olimpijske medalje v streljanju z malokalibrsko puško v ležečem položaju.

"Čestitam vam za vaš odličen nastop in osvojeno bronasto olimpijsko medaljo, ki je že tretja olimpijska medalja v vaši bogati in dolgi športni karieri. Občudujem vašo psihično trdnost, ki vam pomaga zdržati pritisk pričakovanj na tako velikem športnem tekmovanju, kot so olimpijske igre. Današnji uspeh ste dosegli kljub nekaterim težavam, s katerimi ste se soočali v zadnjem času, zato ima vaš dosežek še toliko večjo težo.

Vaše življenje je že desetletja posvečeno športu. Dolgotrajne priprave in nastopi na tekmovanjih so vam zagotovili sodelovanje na kar osmih olimpijskih igrah. K izjemnim uspehom, s katerimi ste se vedno znova uvrščali med svetovno športno elito, pa so nedvomno prispevale tudi vaše osebne lastnosti, med katerimi bi posebej izpostavil delavnost, vztrajnost, osredotočenost in umirjenost. Želim vam veliko uspeha tudi na vaši prihodnji tekmi," je v čestitki zapisal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani