archived page

Predsednik nagovoril študente na odprtju Majskih iger

Ljubljana, 7.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja Majskih iger 2012 (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je v študentskem naselju v Rožni dolini odprl 29. Majske igre - tritedensko prireditev, v sklopu katere se bodo lahko študentje in študentke udeležili športnih, kulturnih in zabavnih dogodkov. Predsednik je ob tem dejal, da študentski domovi pomenijo več kot samo bivališče študentov in da so bili vedno center pomembnih idej.

Odprtja so se udeležili tudi študentje in študentke Akademije za gledališče, radio, film in televizijo s transparentom, s katerim so za četrtek napovedali ponovno branje dela Ivana Cankarja Hlapci pred parlamentom. Predsednik republike dr. Danilo Türk je ob tem povedal, da je treba v Sloveniji bolj resno vzeti naš odnos do kulture in se potruditi, da tudi v časih, ko je varčevanje potrebno, ne bo doživela hude travme ali nepopravljive škode. Dodal je, da je dobro, da študentje na to opozarjajo in da so Majske igre priložnost, ko bodo tudi opaženi.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja Majskih iger 2012 (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je študentkam in študentom zaželel, da tudi Majske igre vključijo v pripravo na izpite, in jim hkrati čestital za prireditev, ki se lepo vključuje v letošnje olimpijsko leto.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani