archived page

Predsednik na odprtju prireditve Evropa v Postojni

Postojna, 23.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slavnostnega odprtja prireditve Evropa v Postojni, ki je obeležila začetek 11. evropskega prvenstva v gozdarskih veščinah za dijake in študente ter državnega tekmovanja za dijake in študente 2. olimpijada poklicev v lesarstvu (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slavnostnega odprtja prireditve Evropa v Postojni, ki je obeležila začetek 11. evropskega prvenstva v gozdarskih veščinah za dijake in študente ter državnega tekmovanja za dijake in študente 2. olimpijada poklicev v lesarstvu.

V svojem nagovoru je izpostavil pomen gozdarstva in lesarstva za Slovenijo, za naš razvoj in za vso Evropo. Poudaril je, da sta gozd in njegova biotska raznovrstnost naše veliko bogastvo, lesna predelava pa naša velika priložnost.

Vsem udeležencem evropskega prvenstva v gozdarskih veščinah in državnega tekmovanja v lesarstvu je predsednik zaželel, da bi prireditvi potekali v duhu prijateljstva in športnega prizadevanja in da bi jim še dolgo ostali v lepem spominu.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani