archived page

Predsednik republike odlikoval Petro Majdič

Ljubljana, 19.2.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je z Zlatim redom za zasluge odlikoval Petro Majdič za njen nastop na XXI. zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru in za izjemen športni dosežek.

Petra Majdič je na tekmovanju v sprintu 17. februarja izkazala izjemno junaštvo, srčno borbo in izjemen uspeh na olimpijskih igrah. S tem je pokazala, kakšen neustavljiv borbeni duh in vztrajnost sta potrebna, da človek zmore in uspe narediti to, kar je uspelo njej.

To olimpijsko bronasto odličje je vredno več kot zlato, je izjemen dosežek in lepo zaokrožuje imenitne dosežke v izvrstni karieri Petre Majdič. Obdržati takšno kvaliteto in toliko let ostati v samem svetovnem vrhu je edinstven uspeh slovenskega športa. Le z resnim delom ter neustavljivo voljo je Petra Majdič vedno znova upravičevala zaupanje svojih trenerjev in s svojimi dosežki navdušila slovensko športno javnost, kar je v neizprosni svetovni konkurenci sodobnega športa vredno vsega občudovanja. Mlada generacija pa ima v Petri Majdič vzor velike športne osebnosti.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani