archived page

Predsednik na slovesnosti ob jubileju celjske poslovno-komercialne šole

Celje, 19.11.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil osrednje slovesnosti ob 140. obletnici Poslovno-komercialne šole Celje (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je v Narodnem domu v Celju udeležil osrednje slovesnosti ob 140. obletnici Poslovno-komercialne šole Celje. V govoru na prireditvi, ki so jo poimenovali Na krilih let, je predsednik poudaril, da 140. obletnica šole ni le podatek, ampak je tudi kronika spreminjanja slovenskega poslovnega okolja in slovenskega šolstva, ki ju je tudi ta šola pomembno sooblikovala.

Predsednik je dejal, da je šoli uspelo izostriti poslanstvo, ki poleg izobraževanja vzgaja, razvija osebne potenciale, ustvarjalnost in samozavest. Vse to je pomembno za razvoj podjetniških ambicij, ki jih potrebujemo, kot tudi potrebujemo - danes bolj kot kdajkoli prej - dobre menedžerje in dobre delavce. Predsednik je ob tem opozoril, da zaradi nekaj ekscesnih pojavov in ravnanj posameznikov nikakor ne smemo prav vse vodje poslovnih procesov označiti kot nesposobne ali kot moralno sporne, saj jih velika večina uživa ugled in moralno avtoriteto. Predsednik je še dodal, da so dobro usposobljeni delavci, ki opravljajo poslovno-komercialne dejavnosti, in posebej tisti, ki vodijo podjetja, ključnega pomena za razvoj konkretnega poslovnega okolja, pa tudi za razvoj celotne skupnosti.

Predsednik dr. Danilo Türk je med drugim poudaril, da nas Poslovno-komercialna šola, kot tudi druge podobne in ostale šole v Sloveniji, nenehno sooča s temeljnimi vrednotami, za katere se moramo v tej družbi zavzemati. Ena izmed njih je vrednota poštenega dela. Po mnenju predsednika ni problem le minimalna plača, ampak tudi povprečna plača in dejstvo, da je razlika med minimalno in povprečno plačo majhna. Nagrajevanje in spoštovanje dela bo v prihodnje čedalje pomembnejše, je dejal predsednik in dodal, da je prav, da o tem razmišljamo celovito.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil osrednje slovesnosti ob 140. obletnici Poslovno-komercialne šole Celje (FA BOBO)
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani