archived page

Predsednik republike čestital Iztoku Čopu in Luki Špiku

Ljubljana, 2.8.2012  |  izjava


Predsednik republike dr. Danilo Türk je čestital veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ob osvojitvi bronaste medalje v dvojnem dvojcu na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu.

"Dvomov, da danes ne bi dobila olimpijske medalje, ni bilo, saj sta že v polfinalu pokazala, da sta med nespornimi favoriti finalne tekme. Vsi navijači doma smo že od jutra nestrpno pričakovali in se veselili vajinega nastopa. Občutke vnemirjenja ob spremljanju finalne tekme pa so spremljali ponos, navdušenje ter visoko spoštovanje vajinega športnega talenta in izkušenj.

Odlikujejo vaju izjemne lastnosti, kot so vztrajnost, odločnost, samozavest in trdo delo, kar so aduti najboljših športnikov in izjemnih osebnosti. Te vrline so prispevale k vsem vajinim dosedanjim odličnim športnim uspehom in služijo kot vzor mlajšim generacijam športnikov, ki bodo v prihodnje sledili vajini poti. Želim vama še veliko uspehov tako na profesionalnem področju kot tudi v vajinem osebnem življenju," je v čestitki zapisal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani