archived page

Predsednik izrekel priznanje gasilcem in vojski za ukrepanje pri požaru na Črnem Kalu

Črni Kal, 14.8.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal požarišča na Črnem Kalu in v občini Hrpelje-Kozina (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal požarišča na Črnem Kalu in v občini Hrpelje-Kozina. Sestal se je s predstavniki Gasilske brigade Koper in prostovoljnih gasilskih društev, ki na tem območju še naprej izvajajo požarno stražo. Prisotni so bili tudi predstavniki helikopterske enote Slovenske vojske, ki so sodelovali pri gašenju, ter župana Mestne občine Koper in Občine Hrpelje-Kozina. Predsednik se je vsem, ki so pomagali pri spopadanju s požari, zahvalil in jim izrekel priznanje za pogum in požrtvovalno delo. Ob tem je izpostavil odlično pripravljenost in organiziranost tako poklicnih kot tudi prostovoljnih gasilcev.

Predsednik se je še posebej zadržal na požarišču pri Obrovu, ki še ni do konca pogašeno. Gre za več desetletij staro, nelegalno odlagališče odpadkov, v katerem so tudi potencialno nevarne snovi in ki v času požarov vzbuja še posebno zaskrbljenost. Ekološka nevarnost tega požarišča zahteva skrbno sanacijo. Predsednik republike je odgovorne pozval k hitremu ukrepanju.

Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal požarišča na Črnem Kalu in v občini Hrpelje-Kozina (foto: Tina Kosec/STA)Pripravljenost gasilcev, posebej tistih, ki nadzirajo stanje na požariščih, kakor tudi reševalcev in vojske bo pomembna tudi v naslednjih dneh, saj je ponovno razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na celotnem ozemlju Republike Slovenije. Predsednik republike se pridružuje pozivom Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje k resnemu upoštevanju prepovedi kurjenja, uporabe odprtega ognja in odmetavanja predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani