archived page

Predsednik podelil zlato gazelo 2009

Ljubljana, 22.10.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je nagovoril udeležence prireditve Slovenska gazela 2009 (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil prireditve Slovenska gazela 2009. V nagovoru je dejal, da živimo v času, ko se določa, kako bodo živele prihodnje generacije. Opozoril je, da je gospodarska kriza še posebej prizadela majhna in odprta gospodarstva, kamor spada tudi Slovenija, zato bodo za izhod iz krize potrebni dodatni napori, posebna prizadevanja in velika inovativnost. V prihodnosti ne bodo uspešnejši močnejši ali večji, ampak tisti, ki bodo hitrejši, je dejal predsednik in dodal, da to hitrost simbolizirajo gazele. Te imajo po njegovih besedah tudi prihodnost in država od njih veliko pričakuje.

Tudi sam se je pridružil apelom, da bi morale Slovenijo kot gospodarstvo in družbo voditi nekatere temeljne vrednote, med katerimi sta še posebej pomembni inovativnost in zlasti podjetnost. Slovenci smo tradicionalno privrženi vrednotam, kot sta pridnost in skromnost, je dejal predsednik. Vse te potrebujemo, še bolj pa potrebujemo spoznanje, da bomo morali, če želimo napredovati, proizvesti več izdelkov z visoko dodano vrednostjo, za to pa bomo potrebovali boljšo izobrazbo, več ustvarjalnosti in zlasti več podjetnosti, je poudaril. "Bodimo samozavestni in zavedajmo se, da moramo iz Slovenije narediti gazelo na svetovni ravni," je pozval predsednik.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je podelil zlato gazelo direktorju podjetja Lumar IG Milanu Lukiću (FA BOBO)Predsednik dr. Danilo Türk je na prireditvi podelil kipec zlate gazele 2009. Prejelo ga je podjetje Lumar IG iz dravsko-pomurske regije, ki je zmagalo na izboru za najhitrejše rastoče podjetje v letu 2009.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani