archived page

Predsednik republike obiskal gasilsko brigado

Ljubljana, 30.12.2008  |  sporočilo za javnost

Vaš brskalnik ne podpira javascripta ali flasha, zato si ne morete ogledati videov na tej spletni strani.



Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Gasilsko brigado Ljubljana, kjer se je srečal z vodstvom in sodelavci gasilske brigade (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk je danes obiskal najstarejšo poklicno gasilsko enoto v Sloveniji - Gasilsko brigado Ljubljana. Vodstvo in sodelavci gasilske brigade so predsedniku s ponosom predstavili dejavnost in organiziranost njihove službe. Predsednik je po obisku poudaril, da je spoznal dobro opremljeno in usposobljeno ekipo, ki ji lahko popolnoma zaupamo.

Dr. Danilo Türk, prvi predsednik, ki je v času samostojne Slovenije obiskal Gasilsko brigado Ljubljana, je dejal, da gasilce zelo spoštuje, saj pozna kulturo ljudi, ki so pripravljeni hitro, učinkovito in nesebično ukrepati. Predsednik je omenil, da je bil z gasilci v tesnem stiku že v času službovanja v New Yorku, tudi doma pa je veliko v družbi prostovoljnih gasilcev. S profesionalnimi gasilci se je danes sicer srečal prvič, stike pa namerava ohranjati še naprej. Sicer pa je predsednik gasilcem - na delu je bila prav izmena, ki bo delala tudi čez silvestrovo - zaželel srečno novo leto.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Gasilsko brigado Ljubljana, kjer se je srečal z vodstvom in sodelavci gasilske brigade (FA BOBO)
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani