archived page

Predsednik republike obiskal Železnike

Železniki, 5.6.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk je danes obiskal Železnike. Na srečanju s predstavniki občine se mu je župan Železnikov Mihael Prevc zahvalil za preteklo pomoč in mu predstavil potek obnove po lanskoletni ujmi, ki je prizadela njihovo občino. Predsednik republike je ob tej priložnosti dejal, da je pomoč pri obnovi Železnikov primer solidarnosti, ki ga moramo znati ceniti in pohvaliti. Ob tem pa je opozoril, da ne smemo pozabiti tudi na obnovo, ki je dolgoročna dejavnost in zahteva svoj čas. Poudaril je, da bi se morali še posebej močno posvetiti dolgoročnim preventivnim rešitvam in v zvezi s tem izpostavil vprašanje urejanja vodotokov, ki so učinkovita in trajna možnost zaščite pred poplavami.

V nadaljevanju se je predsednik republike sestal z vodstvom podjetja Domel in si ogledal proizvodnjo v podjetju, ki je globalni proizvajalec elektromotorjev z nadgradnjami ter obenem razvija tudi ekološko usmerjene sisteme z gorilnimi celicami. To podjetje je v lanskoletni ujmi utrpelo veliko škode, vendar so kmalu uspeli usposobiti proizvodnjo in nadoknaditi ves izpad. Predsednik dr. Danilo Türk je vodstvu podjetja čestital za dober rezultat in pohvalil njihove dejavnosti, ki so lahko pomemben prispevek k prizadevanjem za boj proti globalnemu segrevanju in hkrati pomagajo pri zagotovitvi alternativnih virov energije.

Klikni za povečavoZatem si je predsednik ogledal obnovljeni Muzej Železniki ter obnovitvena dela pri obnovi uničenega nogometnega igrišča v Železnikih. V zaključku obiska si je predsednik republike ogledal še sanacijo gorskih vodotokov, kjer je vnovič opozoril na to, da je potreben celovit pristop k vprašanju urejanja vodotokov, ne samo v tej regiji, pač pa tudi v celotni Sloveniji. Po besedah predsednika je bila ta dejavnost v zadnjih letih močno zanemarjena in je ključna za dolgoročno zaščito pred naravnimi nesrečami. Obisk v Železnikih je predsednik republike sklenil s srečanjem z vodilnimi predstavniki gospodarstva na tem območju ter obiskom začasnih prostorov zdravstvenega doma v Selcih. Zavzel se je za čimprejšnjo obnovo stavbe zdravstvenega doma, kar bi omogočilo normalno delo.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani