archived page

Videokonferenca s pripadniki Slovenske vojske v tujini

Ljubljana, 28.12.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk je s pomočjo videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah ter na vojaških predstavništvih v tujini (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk je ob dnevu samostojnosti in enotnosti s pomočjo videokonference nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah ter na vojaških predstavništvih v tujini. Predsednik se je v nagovoru zahvalil slovenskim vojakom v Afganistanu, Bosni in Hercegovini, Libanonu ter na Kosovu za njihovo delo, za predstavljanje Republike Slovenije v zahtevnih okoliščinah in za njihov prispevek k mednarodnemu miru in varnosti. Vsem pripadnikom Slovenske vojske v tujini je zaželel tudi v prihodnje veliko uspeha, dobrega zdravja in predvsem varnosti. Obenem je voščil veliko sreče v novem letu tako njim kot tudi njihovim družinskim članom.

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk je s pomočjo videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah ter na vojaških predstavništvih v tujini (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je dejal, da je delo pripadnikov Slovenske vojske v mirovnih in drugih operacijah ter misijah pomemben del delovanja obrambnih sil Republike Slovenije. To se po besedah predsednika odraža tudi v visokih stopnjah zaupanja Slovenski vojski v raziskavah javnega mnenja. Predsednik je poudaril, da so obrambne sile Republike Slovenije zasnovane na celovitem konceptu obrambe, katerega pomemben del je prav sodelovanje v mednarodnih operacijah in misijah. Zato je zaželel vsem pripadnikom obrambnih sil, ki so vključeni v sedanje in prihodnje rotacije, da bi uspešno opravili svoje naloge in da bi se ob vrnitvi v Slovenijo dobro vključili v svoje okolje. Povezanost obrambnih sil z vsemi drugimi segmenti družbe je namreč bistvenega pomena za Slovensko vojsko, je pojasnil.

Poveljniki kontingentov Slovenske vojske v tujini so v nadaljevanju odgovarjali na vprašanja predsednika republike o razmerah na območjih njihovega delovanja in stikih z lokalnim prebivalstvom.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani