archived page

Predsednik organiziral pogovor o aktualnem stanju v Sloveniji

Ljubljana, 8.11.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je organiziral pogovor o aktualnem stanju v Republiki Sloveniji v zvezi s predvidenima referendumoma o sanaciji bančnega sistema in upravljanju državnega premoženja (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je organiziral pogovor o aktualnem stanju v Republiki Sloveniji v zvezi s predvidenima referendumoma o sanaciji bančnega sistema in upravljanju državnega premoženja. Na pogovoru so sodelovali predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, predsednik stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković, predsednik Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije Tomaž Kumer, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Borut Pahor in poslanec Evropskega parlamenta dr. Milan Zver.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je v izjavi za medije pogovor ocenil kot zelo dober. Sogovorniki so izrazili željo, da v naslednjih dneh naredijo vse, kar je mogoče, da bi se referendumoma izognili in da bi poskušali najti tak dogovor, ki bi to omogočil. Predsednik je izpostavil, da so se dogovorili za nov krog posvetovanj, ki se bo začel v ponedeljek na delovni ravni. Izrazil je upanje, da bo na ta način prišlo do napredka, do ponovne vzpostavitve zaupanja in do nadaljevanja pogovorov s ciljem, da se najdejo rešitve, zaradi katerih bi bila referenduma nepotrebna.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša sta podala izjavi za medije (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik vlade Janez Janša je dejal, da je bilo na pogovoru izkazane nekaj dobre volje za to, da se odpravijo blokade, ki grozijo dvema ključnima protikriznima ukrepoma. Dodal je, da upa, da se bo ta dobra volja ohranila tudi na usklajevalnih sestankih, ki bodo sledili. Poudaril je, da časa, ki je na razpolago, ni neomejeno veliko, kljub temu pa ga je vseeno dovolj. Opozoril je, da se zdaj ni več možno usklajevati o samih konceptih, je pa vlada pripravljena sprejeti nekatere predloge, kot je na primer vključitev predstavnikov socialnih partnerjev in opozicije v nadzorne organe institucij.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani