archived page

Predsednik republike o izzivih trgovinske dejavnosti

Brdo pri Kranju, 19.10.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja 5. Strateške konference o trgovini (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja 5. Strateške konference o trgovini. V nagovoru je poudaril, da je trgovina veliko več kot samo gospodarska dejavnost, saj povezuje ljudi na več načinov in je izjemno občutljiva za vsa dogajanja v družbi. Predsednik je dodal, da to še posebej velja v današnjih časih potrošniške družbe, ko je trgovina vselej tudi zelo občutljiv odraz vseh ekonomskih sprememb.

Predsednik je v nadaljevanju izpostavil tri izzive, pred katerimi se nahaja slovenska trgovinska dejavnost. Na prvem mestu je omenil problem nezadostne samopreskrbe s hrano ter izrazil pričakovanje, da bo to vprašanje tudi predmet predvolilnih programskih razprav, s ciljem poiskati najboljše rešitve.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja 5. Strateške konference o trgovini (foto: Nebojša Tejić/STA)Drug problem so po njegovih besedah nižja rast bruto domačega proizvoda in s tem povezani socialni problemi, ki zmanjšujejo kupno moč. Zato se je predsednik pri gospodarskem in trgovinskem razvoju zavzel za inovativne rešitve, ki bodo v pomoč ljudem v šibkem socialnem položaju.

Na tretjem mestu je predsednik republike pozval vse, ki delujejo v trgovinski dejavnosti, da po svojih močeh vplivajo na kakovost naše politike v prihodnje. Kot je pojasnil, moramo gospodarske reforme speljati z večjo hrabrostjo, da bi to dosegli, pa potrebujemo boljšo sposobnost za socialni dialog.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani