archived page

Dan odprtih vrat Vojašnice Franca Rozmana - Staneta

Ljubljana, 12.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik se je udeležil dneva odprtih vrat Vojašnice Franca Rozmana – Staneta (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil dr. Danilo Türk se je udeležil dneva odprtih vrat Vojašnice Franca Rozmana – Staneta, kjer mu je vodstvo predstavilo sistemsko ureditev ter aktivnosti v vojašnici. Med obiskom se je predsednik družil s predstavniki Slovenske vojske, njihovimi svojci in udeleženci pohoda 56. Poti ob žici.

Predsednik si je po kratki predstavitvi v vojašnici v spremstvu ministra za obrambo in načelnika Generalštaba Slovenske vojske najprej ogledal doskok padalcev, pripadnikov športne enote vojske, s slovensko zastavo in prisostvoval ob slovesnem dvigu slovenske zastave. Med drugim si je predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil ogledal še dinamično predstavitev bojne vadbe, dela s službenimi psi in prikaz spretnostne vožnje motoristov vojaške policije.

Letos posebne proslave ob dnevu Slovenske vojske ne bo, bo pa predsednik republike v ponedeljek v Predsedniški palači priredil sprejem za predstavnike Ministrstva za obrambo Republike Slovenije in častniški zbor Slovenske vojske.
Predsednik se je udeležil dneva odprtih vrat Vojašnice Franca Rozmana – Staneta (foto: Daniel Novakovič/STA)
Predsednik se je udeležil dneva odprtih vrat Vojašnice Franca Rozmana – Staneta (foto: Daniel Novakovič/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani