archived page

Redno letno srečanje predsednika s slovenskimi škofi

Ljubljana, 26.4.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je imel na sedežu Nadškofije Ljubljana redni letni pogovor s člani Slovenske škofovske konference (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je imel na sedežu Nadškofije Ljubljana redni letni pogovor s člani Slovenske škofovske konference.

Sogovorniki so se dotaknili vprašanj javne besede, svobode izražanja, problemov, ki jih prinaša praksa sovražnega govora, in drugih vprašanj, povezanih z medijskim prostorom. Udeleženci pogovora so izmenjali stališča ter se zavzeli za čim bolj strpno razpravo o vseh družbenih vprašanjih in za upoštevanje odgovornosti, ki spremljajo svobodo javnega izražanja. V tej zvezi je predsednik Republike Slovenije posebej poudaril pomen profesionalnega in etičnega delovanja medijev, ki imajo poleg informativnega tudi vzgojno in izobraževalno poslanstvo.

V nadaljevanju pogovora so izpostavili krizne razmere in humanitarna vprašanja, ki jih te prinašajo. Izmenjali so ocene o dosedanjem delovanju humanitarnih organizacij v Sloveniji ter sodelovanju med uradom predsednika republike in slovenskimi humanitarnimi organizacijami pri reševanju najbolj akutnih humanitarnih vprašanj. Predsednik republike je ob tem poudaril zelo pomembno in koristno vlogo, ki jo igra Slovenska karitas na področju humanitarnega dela v Sloveniji. Predsednik in člani škofovske konference so govorili tudi o novih oblikah humanitarnega sodelovanja in novih odgovorih, ki jih zahteva naš čas.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani