archived page

Predsednik republike obiskal kraje, ki jih je prizadelo neurje s točo

Ptuj, Placar, 16.8.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk je danes popoldne s soprogo Barbaro Miklič Türk obiskal občino Ptuj, kjer si je ogledal posledice neurja s točo, ki je v teh krajih pustošilo včeraj zvečer in ponoči. S predstavniki uprave Mestne občine Ptuj, primestne četrtne skupnosti Grajena in Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj si je najprej ogledal poškodovane objekte v prtujski četrti Grajena, nato pa je obiskal naselje Placar, kjer so ga prebivalci seznanili s škodo, ki so jo utrpeli na stanovanjskih objektih, vinogradih in drugih pridelovalnih površinah.

Predsednik republike je med obiskom dejal, da uničeni vinogradi, strehe in poškodbe na hišah pričajo o grozljivih razsežnostih zadnje naravne katastrofe, in poudaril, da bo sedaj potrebna hitra akcija zavarovalnic in države za pomoč prizadetim družinam. Opozoril je, da se bo potrebno v prihodnosti bolj resno ukvarjati s preventivnimi ukrepi, kot so mreže za zaščito pred točo, močnejše strešne kritine in druge oblike zaščite. Predsednik dr. Danilo Türk je pohvalil močno voljo ljudi, da kar najhitreje obnovijo svoje hiše, ter hitro in učinkovito mobilizacijo gasilcev, sosedske pomoči in vseh drugih oblik človeške solidarnosti, ki so v takih trenutkih izjemno pomembne.
Klikni za povečavo
Klikni za povečavoPredsednik republike se je zvečer na gradu Grad na Goričkem s soprogo udeležil državne slovesnosti ob združitvi prekmurskih Slovencev z matično domovino.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani