archived page

Predsednik republike na kasaških dirkah v Šentjerneju

Šentjernej, 19.8.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil tradicionalnih kasaških dirk v okviru praznika Občine Šentjernej "Jernejevo 2012" (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil tradicionalnih kasaških dirk, ki so potekale v okviru praznika Občine Šentjernej "Jernejevo 2012". V pozdravnem nagovoru je čestital občanom Šentjerneja ob njihovem prazniku ter organizatorjem kasaških dirk za odlično prireditev, ki je namenjena konjeniškemu športu, kasaškim borbam in prijetnemu druženju.

Spomnil je, da je zveza med človekom in konjem tako stara kot človeška civilizacija. Tudi v Sloveniji imamo razvito konjeniško tradicijo in prav Šentjernej je po besedah predsednika eden od krajev, kjer se konjeništvo sistematično razvija in kjer se veliko ljudi posveča vzreji konj, skrbi za konje in konjeniškemu športu. Zato se je predsednik zahvalil občanom Šentjerneja za negovanje te tradicije.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil tradicionalnih kasaških dirk v okviru praznika Občine Šentjernej "Jernejevo 2012" (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike si je ogledal osem kasaških dirk ter podelil pokale zmagovalcem 2. dirke, 5. oziroma spominske dirke Jurija Levičnika, 7. dirke in 8. oziroma dirke županov dolenjskih, posavskih in belokranjskih občin, v kateri je slavil gostitelj, župan Občine Šentjernej Franc Hudoklin.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani