archived page

20. kongres poslovnih asistentk, sekretark in tajnic

Portorož, 17.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja 20. kongresa poslovnih asistentk, sekretark in tajnic (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja 20. kongresa poslovnih asistentk, sekretark in tajnic. V slavnostnem nagovoru je čestital vsem udeleženkam ob 20. obletnici kongresa. To je po besedah predsednika lepa obletnica, ki kaže, da je strokovno izpopolnjevanje razumljeno kot pomemben del tega poklica. Predsednik je dejal, da ima sam približno 30 let izkušenj sodelovanja s poslovnimi asistentkami, sekretarkami in tajnicami, ter poudaril, da je iz teh izkušenj pridobil občutek spoštovanja do dela, ki ga opravljajo.

Predsednik je izpostavil, da se dobra poslovna asistentka, sekretarka ali tajnica odlikuje po dobrem obvladovanju psihologije, diplomacije in tehnologije. Da je psihologija pomembna, pove že dejstvo, da je gre pri delu poslovnih asistentk, sekretark in tajnic za delo z ljudmi, ki zahteva vselej veliko mero psihološkega obvladovanja, razumevanja situacije in problemov soljudi ter iskanja poti, ki so psihološko dobro premišljene.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja 20. kongresa poslovnih asistentk, sekretark in tajnic (foto: Stanko Gruden/STA)Prav tako nepogrešljiv del je diplomacija, ki jo je predsednik republike opisal kot dobro razumevanje, kako se kakšno stvar doseže, kako se obidejo nepotrebne ovire, kako se izognemo nepotrebnim težavam ali kako rešimo kakšen problem tako, da ga je čim manj opaziti. Pri tem je polovica uspeha že dobra priprava dogodkov, sestankov in različnih procesov, ki vodijo k reševanju problemov, je poudaril predsednik.

Predsednik je spomnil, da je tehnologija v zadnjih desetletjih močno spremenila vse procese odločanja, upravljanja in komunikacij. To je močno vplivalo tudi na položaj poslovnih asistentk, sekretark in tajnic povsod po svetu, zato je tehnološko izpopolnjevanje postalo pomemben del vsega izpopolnjevanja. Hkrati pa internetne tehnologije odpirajo tudi možnosti raziskovalnega dela, s katerim lahko poslovne asistentke, sekretarke in tajnice veliko prispevajo v procesih odločanja, je še dodal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani