archived page

Predsednik izrekel zahvalo sodelujočim v reševalni akciji ob nesreči balona

Ljubljana, 24.8.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je po včerajšnji tragični nesreči ob pristajanju balona na ljubljanskem Barju vnovič izrekel sožalje vsem svojcem žrtev, še posebej tistim, ki so v nesreči izgubili svoje najdražje.

Zahvalil se je vsem profesionalnim institucijam ter gasilskim in drugim prostovoljskim organizacijam, ki so hitro, nesebično in strokovno pomagale takoj na kraju nesreče. Predsednik je posebej poudaril, da je bila odzivnost reševalcev hitra, učinkovita in usklajena.

Zdravstvene službe so se ob nesreči izkazale z odlično organizacijo in učinkovitim ukrepanjem. Zato je predsednik posebno zahvalo namenil tudi Kliničnemu centru Ljubljana in ostalim bolnišnicam, ki so se hitro organizirale in prevzele pomemben del zdravstvene oskrbe ponesrečencev.

Predsednik je izrazil prepričanje, da so ponesrečenci v dobri oskrbi in da bo zdravstveno osebje opravilo vse, kar je v njihovih močeh, da bi jim pomagalo pri okrevanju.

Poudaril je, da se je vnovič izkazalo, da je helikopterska služba za namene reševanja nujna, saj hitro ukrepanje in varen transport mnogokrat rešujeta življenja.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani