archived page

Predsednik Türk sprejel predsednika Evropskega sveta

Brdo pri Kranju, 25.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya, s katerim sta se pogovarjala o aktualnih temah Evropske unije in reševanju gospodarske krize.

Slovenski predsednik in predsednik Evropskega sveta sta poudarila pomen strukturnih reform in ukrepov dolgoročnega značaja, ki so pomembni za krepitev trajnostne rasti in razvoja v evrskem območju. Kratkoročni ukrepi so nujni, vendar ne zadoščajo. Potrebne so strukturne reforme in dolgoročno spodbujanje rasti, sta se strinjala sogovornika.

Predsednik dr. Danilo Türk je posebej izpostavil vprašanje kohezijskih sredstev, katerih pomen se v teh časih ne bi smel zmanjševati, o čemer bo v prihodnjih mesecih tekla razprava v organih Evropske unije.
Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya (foto: Stanko Gruden/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani