archived page

Predsednik republike ob svetovnem dnevu invalidov

Ljubljana, 3.12.2009  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor sta ob svetovnem dnevu invalidov priredila sprejem za predstavnike invalidskih organizacij (FA BOBO)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor sta ob svetovnem dnevu invalidov priredila sprejem za predstavnike invalidskih organizacij.

Predsednik republike je v svojem nagovoru dejal, da je svetovni dan invalidov vedno priložnost za razmislek o kakovosti in civiliziranosti družbe. Izpostavil je, da je letos prvič omogočen dostop do prostorov Predsedniške palače tudi invalidom na vozičkih, kar je po njegovih besedah sicer majhen korak, vendar takšen, ki ga v Sloveniji dolgo nismo zmogli.

Predsednik dr. Danilo Türk je poudaril, da živimo v času gospodarske krize, ko je treba zagotoviti, da krizne razmere ne bi ustvarjale nobenih dodatnih diskriminacij invalidov. V življenju invalidov je tudi sicer možnost diskriminacije vedno prisotna, zato je treba storiti vse, da se to prepreči in da tudi krizne razmere ne bi povzročile novih težav.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor sta ob svetovnem dnevu invalidov priredila sprejem za predstavnike invalidskih organizacij (FA BOBO)Predsednik je spomnil, da je letos še vedno začetno obdobje uresničevanja Konvencije Združenih narodov o pravicah invalidov, ki jo je Slovenija razmeroma hitro ratificirala. Predsednik je ob tem izrazil velika pričakovanja od zakona o uvajanju enakih možnosti za invalide in od zakona o osebni asistenci, ki ju pripravlja Vlada Republike Slovenije. Dodal je, da je treba tudi pri oblikovanju pokojninske reforme zagotoviti rešitve, ki bodo nediskriminatorne do invalidov.

Zbrane so nagovorili tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor, generalni direktor Direktorata za invalide v Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve in član Odbora Združenih narodov za pravice invalidov mag. Cveto Uršič ter predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije Boris Šuštaršič.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani