archived page

Podelitev priznanj GZS najboljšim inovatorjem

Brdo pri Kranju, 26.9.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 10. jubilejne podelitve nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije v letu 2011 (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 10. jubilejne podelitve nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije v letu 2011. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da smo Slovenci inovativna nacija, kar dokazujejo tudi evropske primerjave. Imamo dobro zgodovino inovacij, pa tudi nekatere dobre organizacijske modele, ki omogočajo uvajanje inovacij v industrijo in prakso.

Predsednik republike pa je ob tem poudaril, da spremembe ne smejo biti omejene samo na tehnološko področje. Kot je pojasnil, moramo misliti tudi na inovativnost v poslovnih modelih, v družbeni organiziranosti, v politiki in naposled v krepitvi takih zakonodajnih okvirov, ki bodo omogočali, da se bo družba dobro, dovolj hitro in celovito razvijala.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil 10. jubilejne podelitve nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije v letu 2011 (foto: Tina Kosec/STA)V Sloveniji še nismo dosegli ravni, kjer bi lahko govorili o dovolj celoviti in dovolj popolni inovativnosti družbe, je opozoril predsednik. Da bi to dosegli, bomo v nekem obdobju potrebovali drugačne zakonske okvire, večje spodbujanje civilnodružbenih iniciativ in novih vrst podjetništva, vključno s socialnim podjetništvom, ter takšen razvoj gospodarstva, ki bo dajal prostor tehničnim inovacijam, novim tehnologijam in večji dodani vrednosti.

Prispevke inovatorjev, ki so prejeli priznanja GZS za inovacije, moramo razumeti kot pomembne prispevke k našemu razvoju, pa tudi kot spodbudo k razmišljanju o tem, kaj vse je treba še storiti, da bo inovativnost dosegla tiste ravni in tisto kakovost, ki jo naša družba potrebuje, je sklenil predsednik Türk, ki je v nadaljevanju podelil zlata priznanja GZS sedmim najboljšim inovatorjem.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani