archived page

Predsednik republike obiskal občino Škofja Loka

Škofja Loka, 11.4.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednika republike dr. Danila Türka je pozdravil župan Občine Škofja Loka mag. Miha Ješe (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Škofjo Loko, kjer ga je sprejel župan mag. Miha Ješe. Z županom in predstavniki Občine Škofja Loka se je nato pogovarjal o delovanju in projektih občine. Zatem je predsednik obiskal Center domače in umetnostne obrti, kjer si je ogledal razstavo klekljanih čipk, in prostore Društva upokojencev Škofja Loka, kjer se je srečal s člani društva. Predsednik je obiskal tudi podjetji LTH Ulitki in Odeja, tovarna prešitih odej, kjer si je ogledal proizvodnjo in se srečal z vodstvi obeh podjetij.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Osnovno šolo Cvetka Golarja (foto: Stanko Gruden/STA)Del poti po Škofji Loki se je predsednik peljal z redno avtobusno linijo "Loško je ekološko". V nadaljevanju je obiskal Osnovno šolo Cvetka Golarja, kjer so mu učenci predstavili biološko učilnico z živalmi v akvarijih in terarijih, ogledal pa si je tudi šolsko športno dvorano, ki je opremljena s sistemom za energetsko učinkovito ogrevanje s sončnimi celicami. Predsednik je obiskal tudi Mladinski dnevni center Blok, svoj obisk v občini Škofja Loka pa je sklenil z ogledom razstave "Zakulisje škofjeloškega pasijona 2009" v Sokolskem domu.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je del poti peljal z redno avtobusno linijo "Loško je ekološko" (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je v izjavi za medije Škofjo Loko opisal kot enega najstarejših in turistično znamenitih slovenskih krajev, ki po svoji zgodovinski dediščini in kulturni ustvarjalnosti predstavlja ponos Slovenije. Izpostavil je, da se je Škofja Loka v obdobju družbene tranzicije v nekaterih pogledih zelo uspešno razvijala. Kljub bolečim trenutkom, kot je bil stečaj družbe Loške tovarne hladilnikov, je uspela ustvariti nove gospodarske možnosti in se danes uvršča med občine z najmanjšim deležem brezposelnosti, je pojasnil predsednik in dodal, da je v tem veliko sporočilo za vso Slovenijo, saj moramo industrije razvijati na nov način.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje Odeja, tovarna prešitih odej (foto: Stanko Gruden/STA)Podjetje LTH Ulitki je predsednik omenil kot dober primer, kako lahko z lastnim, slovenskim kapitalom prestrukturiramo podjetje in ga naredimo mednarodno uspešno. Podjetje Odeja pa se je po propadu velikega dela slovenske tekstilne industrije uspešno prilagodilo novim okoliščinam in je s svojimi oblikovalskimi dosežki in novimi tržnimi nišami pokazalo, kako lahko podjetje z razmeroma majhnim številom zaposlenih uspešno konkurira na svetovnem tekstilnem trgu.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Osnovno šolo Cvetka Golarja (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je v izjavi omenil tudi ambiciozne načrte občine na področju infrastrukture, kot so gradnja južne obvoznice in kanalizacijskega omrežja ter načrti za kasnejšo severno obvoznico. Vse to so po besedah predsednika projekti, ki so pomembni za vso državo. Kot zelo dobro rešitev je pohvalil tudi uvedbo avtobusne linije za lokalne potrebe. Poudaril je, da bi morali tudi drugje po Sloveniji bolje razvijati javni prevoz.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Mladinski dnevni center Blok (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je izrazil željo, da bi Škofja Loka postala še bolj turistično zanimiva in da bi z novimi turističnimi kapacitetami ponudila svojim gostom možnost bivanja v zgodovinskem mestnem jedru Škofje Loke, od koder bi lahko spoznavali širšo okolico teh krajev. Za razvoj takšnih novih modelov turizma bi po mnenju predsednika potrebovali partnerstvo s tujimi vlagatelji.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani