archived page

Predsednik republike na 4. Svetovnem festivalu tržiških bržol

Tržič, 16.6.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila 4. Svetovnega festivala tržiških bržol (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila 4. Svetovnega festivala tržiških bržol. Predsednik je v pozdravnem nagovoru izrazil veselje, da so vsakoletni tržiški festival na njegov predlog nadgradili in ga spremenili v mednarodni dogodek. Kot je pojasnil, je v Sloveniji veliko krajev, ki gojijo kakšno zanimivo kulinarično tradicijo. Zato po besedah predsednika ni nič narobe, če takšne tradicije razglasimo za mednarodne in svetovne. To se je dobro posrečilo tudi drugje, je dejal predsednik in spomnil na razglasitev Lendave za svetovno prestolnico bograča.
Predsednik republike je izpostavil, da ohranjane kulinarične tradicije Tržiča lepo dopolnjuje industrijsko in umetniško tradicijo teh krajev. Takšne tradicije bi morali razvijati tudi drugod po Sloveniji, je poudaril. Predsednik je pohvalil tudi nastop učencev glasbene šole, ki so se izkazali z izvrstno izvedbo mednarodnih glasbenih del. Predsednik si je v okviru festivala ogledal stojnice, na katerih so kuharske ekipe predstavljale tržiške bržole, ter se seznanil s potekom različnih delavnic in z delom komisije za ocenjevanje tržiških bržol.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila 4. Svetovnega festivala tržiških bržol (foto: Tina Kosec/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani