archived page

Predsednik o pomenu razvoja naše kulinarične tradicije

Markišavci, 13.11.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novi objekt Šunkarne Kodila (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novi kulinarični center Šunkarne Kodila. V otvoritvenem nagovoru je čestital vsem, ki delajo v podjetju, za ta dosežek. Izpostavil je, da bo kulinarični center Šunkarne Kodila ponujal tradicionalno prekmursko šunko, kranjsko klobaso, bio mesne izdelke, pa tudi druge vrhunske regionalne izdelke pod krovno blagovno znamko "Diši po Prekmurju".

Predsednik je dejal, da sam že od otroštva naprej uživa bučno olje, ki je kulinarična posebnost Štajerske in Prekmurja. Izpostavil je, da nas kulinarična kultura, ki jo vedno nosimo s seboj, zelo močno zaznamuje. Pogosto jo jemljemo kot samoumevno in vprašanje je, ali jo dobro cenimo in razvijamo. Predsednik je poudaril, da mora vsak razvoj kultivirati naše bivanje, kar pomeni, da mora izhajati iz tega, kar že imamo, in dodajati vedno nove vrednosti.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novi objekt Šunkarne Kodila (foto: Stanko Gruden/STA)"Danes imamo priložnost odpreti objekt, ki to zelo nazorno izkazuje. V Sloveniji moramo gojiti kulturo zdrave in kakovostne prehrane. To potrebujemo zaradi splošnega zdravja in splošne ravni našega razvoja. Prav tako moramo gojiti kakovost naše tradicionalne prehrambne tradicije," je dejal predsednik Türk. Vse to se po njegovih besedah dobro vključuje v aktualne naloge našega razvoja, kot so prehranska varnost, odpiranje novih delovnih mest in zagotavljanje razvoja z našimi lastnimi zmožnostmi.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani