archived page

Predsednik republike obiskal družbo Letrika

Šempeter pri Gorici, 12.7.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Letrika (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Letrika (Iskra Avtoelektrika), kjer se je srečal z vodstvom ter si ogledal proizvodne prostore in laboratorije. Predsednik republike je po obisku v izjavi za medije dejal, da Letrika spada med najbolj uspešna, inovativna in perspektivna slovenska podjetja.

Izpostavil je, da imamo v Sloveniji odlično industrijsko tradicijo, ki bi jo morali povsod izkoristiti za razvoj. Poudaril je, da je za naš nadaljnji razvoj osrednjega pomena prav razvoj industrij, ki mora iti s časom naprej in biti inovativen. In družba Letrika je po njegovih besedah dober primer, kako se to naredi.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Letrika (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je dodal, da je to hkrati tudi primer močno globaliziranega podjetja, ki ima veliko poslovnih partnerjev po vsem svetu in vizijo nadaljnjega razvoja tega sodelovanja, kar je v današnjih časih nujnost. Kot je pojasnil, morajo biti danes vsa visokotehnološka podjetja tudi svetovna podjetja.

Predsednik republike je izrazil veselje, da imamo v Sloveniji družbo Letrika, ki jo je označil tudi kot dober zgled drugim slovenskim podjetjem.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani