archived page

Predsednik republike osrednji gost konference Forbes CEO Europe forum

Cannes, 9.6.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk se je danes v spremstvu soproge v Cannesu udeležil konference Forbes CEO Europe forum, foruma vodilnih evropskih gospodarstvenikov. Forum organizira Steve Forbes, ugledni ameriški poslovnež ter lastnik revije Forbes Magazine in drugih vodilnih poslovnih publikacij.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je na forumu sodeloval kot posebni gost Stevea Forbesa. Gostitelj je s predsednikom Republike Slovenije v glavni točki programa opravil javni 45-minutni pogovor v navzočnosti 200 vabljenih udeležencev foruma - vodilnih poslovnežev iz Evrope in Združenih držav Amerike. Vprašanja so se nanašala na prioritete slovenskega predsedovanja Evropski uniji, zlasti v zvezi z globalnim segrevanjem, položajem na Balkanu, o vlogi Rusije in njenem sodelovanju z EU, medkulturnem dialogu in položaju manjšin, pa tudi vprašanja, povezana z Irakom. Več vprašanj se je nanašalo tudi na gospodarski in politični razvoj v Sloveniji.

Klikni za povečavoOb prihodu je predsednika dr. Danila Türka in soprogo Barbaro Miklič Türk pričakal tudi monaški knez Albert II. in se z njima zadržal v krajšem pogovoru.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani