archived page

Predsednik razpustil državni zbor in razpisal predčasne volitve

Ljubljana, 21.10.2011  |  sporočilo za javnost

opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player



Predsednik republike dr. Danilo Türk je podpisal odlok o razpustitvi Državnega zbora Republike Slovenije in o razpisu predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je v petek, 21. oktobra 2011, ob 00.01 uri podpisal odlok o razpustitvi Državnega zbora Republike Slovenije in o razpisu predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije.

Predsednik je razpustil državni zbor z 21. oktobrom 2011 in razpisal predčasne volitve v državni zbor za nedeljo, 4. december 2011. S podpisom odloka je predsednik 21. oktober 2011 določil tudi kot datum, ko začnejo teči roki za volilna opravila.

Predsednik republike se je za zgodnjo uro podpisa odločil z namenom, da bi omogočil čimprejšnjo izvedbo volilnih opravil. Prva volilna opravila (vlaganje kandidatur in dajanje podpisov podpore) bo tako mogoče opraviti že danes po odprtju upravnih enot.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je podpisal odlok o razpustitvi Državnega zbora Republike Slovenije in o razpisu predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije (foto: Nebojša Tejić/STA)
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani