archived page

Predsednik odprl 25. slovenski knjižni sejem

Ljubljana, 24.11.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja 25. slovenskega knjižnega sejma (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slavnostnega odprtja 25. slovenskega knjižnega sejma. V nagovoru je poudaril, da je knjiga večni izraz človeške misli. Pojav knjig za množično uporabo že pol tisočletja oblikuje človeško zgodovino, politiko, ekonomijo ter doživljanje čustev, sveta in vsega, kar je v življenju pomembnega. Pomen knjige pa je veliko večji, je dejal predsednik in pojasnil, da je knjiga bistvo kulture.

"Pomen knjige v današnjih časih ni prav nič zmanjšan. Današnji časi se pogosto opisujejo kot časi vizualnih medijev in dominacije vsega vizualnega. Napačno bi bilo, če bi zaradi te diagnoze, ki je morebiti celo pravilna, sklepali, da je pomen knjige zmanjšan. Nasprotno, v času vizualnosti še bolje spoznamo pomen besedno izražene misli in čustva in tega, da knjiga tem mislim in čustvom daje trajnost, da jim daje večnost," je dejal predsednik dr. Danilo Türk.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil odprtja 25. slovenskega knjižnega sejma (FA BOBO)Predsednik republike je ob tem izpostavil, da se v času recesije število knjig, založb in založnikov v Sloveniji ni zmanjšalo, kar je izjemno pomembna in dobra novica. Kot zelo dobre pa je ocenil tudi bralne navade in bralno kulturo na Slovenskem. Zato je odprtje knjižnega sejma označil kot praznik knjige in kot praznik kulture, naše človečnosti in zagotovitve naše prihodnosti.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani