archived page

Srečanje s predsednikom spodnjega doma britanskega parlamenta

London, 24.11.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je srečal s predsednikom Spodnjega doma Parlamenta Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Johnom Bercowom (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je v okviru delovnega obiska v Londonu srečal s predsednikom Spodnjega doma Parlamenta Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Johnom Bercowom. Sogovornika sta se posvetila dvostranskim odnosom med državama ter izrazila obojestranski interes za okrepitev sodelovanja slovenske in britanske zakonodajne veje oblasti.

Govorila sta tudi o ukrepih za premagovanje gospodarske in finančne krize ter o uvajanju potrebnih strukturnih reform, od zakonodajnega postopka do njihove uveljavitve. Izmenjala sta stališča o sodelovanju med vlado in opozicijo ter o ustreznih načinih vključevanja opozicije v sprejemanje političnih odločitev. Posvetila pa sta se tudi vprašanjem geopolitične vloge in konkurenčnosti Evropske unije.

Predsednik dr. Danilo Türk je ob tej priložnosti obnovil vabilo za obisk predsednika spodnjega doma britanskega parlamenta v Republiki Sloveniji, ki ga je predsednik John Bercow z veseljem sprejel.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani