archived page

Predsednik republike sprejel francoskega premiera

Ljubljana, 11.5.2009  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Francoske republike Françoisa Fillona (FA BOBO)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Francoske republike Françoisa Fillona, ki se mudi na uradnem obisku v Republiki Sloveniji.

V pogovoru je predsednik dr. Danilo Türk poudaril poseben pomen prvega obiska predsednika francoske vlade v neodvisni Sloveniji, ki daje tudi dobro politično izhodišče za sodelovanje v prihodnje. Pozitivno je ocenil tudi francoski predlog o strateškem partnerstvu med Francijo in Slovenijo, ki bo omogočil redno posvetovanje na vseh ravneh o ključnih vprašanjih bilateralnih odnosov in sodelovanja v okviru mednarodnih institucij.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Francoske republike Françoisa Fillona (FA BOBO)Francoski premier François Fillon se je strinjal s slovenskim predsednikom, da ima v okviru teh odnosov velik pomen gospodarsko sodelovanje, zlasti skupen razvoj na področju avtomobilske industrije, pri čemer je velikega pomena nadaljnji razvoj in uspešno delo tovarne Revoz v Novem mestu.

Sogovornika sta se dotaknila tudi drugih aktualnih vprašanj. Predsednik dr. Danilo Türk je pojasnil prizadevanja Republike Slovenije za dosego čimbolj uravnotežene in vzajemno koristne rešitve, ki bi uredila odprto mejno vprašanje z Republiko Hrvaško.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani