archived page

Predsednik na jubilejni razstavi mineralov in fosilov MINFOS

Tržič, 13.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala 40. mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja – MINFOS (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala 40. mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja – MINFOS.

Predsednik je v pozdravnem nagovoru izpostavil, da prijeten vrvež na razstavi izkazuje, kako veliko zanimanje vlada za minerale in fosile ter za letošnjo jubilejno prireditev MINFOS.

Povedal je, da sta s soprogo v preteklosti že večkrat obiskala MINFOS, ki ga je predsednik opisal kot eno najzanimivejših prireditev v Sloveniji, saj izkazuje našo privrženost naravni dediščini, našo skrb za razumevanje te dediščine, pa tudi za njen estetski razvoj.

Predsednik je dejal, da ga zelo veseli, ker se v Tržiču ta tradicija tako dobro ohranja. Izrazil je prepričanje, da bo trajala dolgo in da bomo imeli od nje vsi skupaj veliko kulturne, izobraževalne in druge obogatitve.

Predsednik je posebej zaželel mladim, ki so se letošnje razstave mineralov in fosilov udeležili v velikem številu, da bi od prireditve odnesli veliko znanja in dobrih idej in da bi vse to našo družbo še bolj plemenitilo.
Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta obiskala 40. mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja – MINFOS (foto: Daniel Novakovič/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani