archived page

Predsednik republike sprejel srbskega premierja

Ljubljana, 14.11.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Republike Srbije Ivico Dačića (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Republike Srbije Ivico Dačića, ki se mudi uradnem obisku v Republiki Sloveniji.

Sogovornika sta v pogovoru ocenila, da imajo prijateljski odnosi med Slovenijo in Srbijo dolgo zgodovinsko tradicijo, da so trdni in da se dobro razvijajo, tako na političnem področju kot tudi na gospodarskem in drugih področjih. Predsednik Türk je poudaril, da Slovenija podpira prizadevanje Srbije za vstop v Evropsko unijo in bo tudi v prihodnje pomagala pri tem.

Slovenski predsednik in srbski premier sta se posvetila tudi gospodarskim odnosom, ki se utrjujejo, vendar po njunem mnenju obstaja še veliko neizkoriščenih možnosti, tudi v okviru srbskih pogodb s tretjimi državami, ki omogočajo podjetjem brezcarinski dostop na tretja tržišča. To daje dobre priložnosti slovenskim podjetjem, ki sodelujejo s podjetji v Srbiji, za širitev njihovega tržnega dosega.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Republike Srbije Ivico Dačića (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik Türk in premier Dačić sta govorila tudi o odnosih na kulturnem področju. Slovenski predsednik se je zavzel za to, da bi okrepili kulturno sodelovanje, zlasti z najvišjimi dosežki kulture in umetnosti. V prihodnje se bodo odnosi med Slovenijo in Srbijo intenzivno razvijali in v tem okviru so obiski na visoki ravni v obe smeri koristni, sta se strinjala.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani