archived page

Predsednik obiskal občino Logatec

Logatec, 9.12.2009  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje Oblak commerce (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal občino Logatec, kjer ga je sprejel župan občine Janez Nagode. Skupaj s predstavniki občine je predsedniku republike predstavil delovanje in projekte občine, zlasti na področjih gospodarskega in prostorskega razvoja občine, družbenih dejavnosti in zaščite okolja.

Predsednik je nato obiskal podjetji Oblak commerce, kjer si je ogledal proizvodnjo betonskih izdelkov, komandno sobo in sušilnico, ter Valkarton, kjer si je ogledal proizvodno halo, predelovalne stroje za karton in skladišča.

Z vodstvi obeh podjetij se je pogovarjal tudi o prilagajanju gospodarstva kriznim razmeram ter o potrebi po pridobivanju novih trgov, povezovanju slovenskega gospodarstva za nastop na tujih tržiščih in boljši plačilni disciplini.

Predsednik dr. Danilo Türk se je v nadaljevanju obiska udeležil slovesnosti ob odprtju novih prostorov Upravnega centra Logatec, kjer je nagovoril udeležence slovesnosti in odprl nove prostore centra. Predsednik je v nagovoru poudaril, da je v času svetovne gospodarske krize pomembno povečevati racionalnost in učinkovitost na vseh področjih, ki vplivajo na kakovost življenja občank in občanov.

S tega vidika je otvoritev upravnega centra v Logatcu pomembna pridobitev, saj bo v njej mogoče zagotavljati tiste storitve, ki jih državljanke in državljani potrebujejo za svoje vsakdanje delo in za svoje vsakodnevno življenje. Učinkovitost države se meri tudi po tem, koliko so njene storitve dostopne državljanom in koliko so te storitve hitre, kvalitetne in učinkovite, je dodal predsednik.

Upravni center je po besedah predsednika pomemben zaradi reševanja potreb in zahtev posameznikov in pravnih oseb ter varstvo njihovih upravičenih interesov, kar je v kriznih časih še posebnega pomena.

Pomemben pa je tudi v simbolnem smislu, saj se v njem združujejo tako storitve zasebnega kot tudi javnega sektorja, kar bo posameznikom omogočilo, da na enem mestu kar najhitreje uresničijo vsa svoja opravila. Zato je izrazil prepričanje, da bo ta center prispeval tudi k dvigu kakovosti življenja občank in občanov Logatca.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje Valkarton (FA BOBO)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl nove prostore Upravnega centra Logatec (FA BOBO)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl nove prostore Upravnega centra Logatec (FA BOBO)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani