archived page

Izjava predsednika republike pred referendumom

Ljubljana, 4.6.2010  |  izjava


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Izjava predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka pred referendumom o zakonu o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške
Ljubljana, 4. junij 2010


Spoštovane državljanke in državljani Republike Slovenije,

to nedeljo, 6. junija, bomo na referendumu odločali o arbitražnem sporazumu med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Referendum je pomembno dejanje demokracije. Vprašanje, o katerem bomo odločali, pa je pomembno vprašanje naše sedanjosti in naše prihodnosti. V času referendumske kampanje smo slišali mnogo argumentov za in proti sporazumu. Sedaj pa je prišel trenutek, ko bomo o vsem tem razmislili, pretehtali in se odločili.

Vsakdo se bo odločal po svoji vesti in po svoji presoji. Vsi skupaj pa bomo z udeležbo na referendumu pokazali svojo privrženost zrelosti naše demokracije in naši pripravljenosti skupaj odločati za naše skupno dobro. Zato vas, spoštovane državljanke in državljani Republike Slovenije, pozivam, da se v čim večjem številu udeležite nedeljskega referenduma in da z našo odločitvijo pokažemo našo privrženost demokratičnemu odločanju in našo privrženost dobri prihodnosti Republike Slovenije.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani