archived page

Predsednik republike obiskal podjetje BSH hišni aparati

Nazarje, 26.10.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje BSH hišni aparati (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje BSH hišni aparati, kjer se je srečal z vodstvom ter si ogledal proizvodnjo in razvojne prostore v podjetju. Predsednik je ob zaključku ogleda skupaj z generalnim direktorjem podjetja s slovesnim rezanjem traku odprl novo proizvodno linijo kavnih aparatov blagovne znamke Siemens.

Predsednik je v izjavi za medije podjetje BSH hišni aparati označil kot imeniten primer povezovanja uspešne investicije svetovno znane skupine podjetij BSH (Bosch and Siemens Home Appliances Group) s 40-letno tradicijo slovenske proizvodnje gospodinjskih aparatov. Ta povezava dveh industrijskih tradicij je dala izjemno dobre rezultate, tako v smislu razvoja industrije, proizvodnje in trga, kot tudi novih načinov izobraževanja in povezovanja z okoljem.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje BSH hišni aparati (foto: Nebojša Tejić/STA)Investicija v podjetje BSH hišni aparati po besedah predsednika kaže, da nam lahko dobre investicije prinesejo veliko izboljšanja ter možnosti za zaposlovanje in izobraževanje ljudi za produktivne poklice. Tega potrebujemo v Sloveniji veliko več, zato je model investicijskega sodelovanja, izobraževanja in usposabljanja, ki ga razvija podjetje BSH hišni aparati, pomemben za Slovenijo kot celoto, je pojasnil predsednik.

Predsednik je pohvalil tudi načrte nadaljnjega razvoja podjetja na kadrovskem področju. Ocenil je, da bi tovrstni modeli lahko pomagali mnogim podjetjem, pa tudi našemu izobraževalnemu sistemu, saj bi ljudem omogočili zgodnejše povezovanje z gospodarstvom ter pridobivanje praktičnih znanj.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani