archived page

Predsednik odprl nove prostore podjetja Odelo Slovenija

Prebold, 1.6.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl nove proizvodne in logistične prostore podjetja Odelo Slovenija, podjetja za razvoj, proizvodnjo in trženje avtomobilskih delov (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl nove proizvodne in logistične prostore podjetja Odelo Slovenija, podjetja za razvoj, proizvodnjo in trženje avtomobilskih delov. V otvoritvenem nagovoru je dejal, da je že drugič v nekaj mesecih na obisku v podjetju Odelo Slovenija in da se je že med svojim prvim obiskom lahko prepričal, da odličnost predstavlja poslovno in proizvodno kulturo tega podjetja.

Izpostavil je, da so na današnjem odprtju novih prostorov podjetja poleg zastave Republike Slovenije izobešene tudi zastave Zvezne Republike Nemčije, Republike Turčije in Evropske unije. V tem je veliko simbolike, je poudaril predsednik, predvsem pa pove nekaj o dveh temeljnih vrednotah - o tehnološki in poslovni odličnosti ter o globalnem povezovanju.

Predsednik je dejal, da sta s turškim premierjem Erdoğanom med njegovim nedavnim obiskom v Sloveniji govorila tudi o uspehu podjetja Odelo Slovenija in o simboliki, ki jo ta uspeh predstavlja. Strinjala sta se, da gre za primer slovensko-turškega sodelovanja, ki je ne glede na velikost obsega tega sodelovanja simbolično izredno pomembno, saj združuje odličnost in globalnost.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl nove proizvodne in logistične prostore podjetja Odelo Slovenija, podjetja za razvoj, proizvodnjo in trženje avtomobilskih delov (foto: Stanko Gruden/STA)To so pomembna sporočila, ki predstavljajo tudi jedro naših sedanjih zamisli o bodočem razvoju, je poudaril predsednik. Kot je pojasnil, bo razvoj v prihodnje čedalje bolj odvisen od kakovosti razvoja naših industrij in uspešnosti našega povezovanja v globalne procese. Predsednik je dodal, da je oboje vzajemno povezano, saj kakovost lahko raste v globalnem sodelovanju, slednje pa je obenem tudi garancija kakovosti.

Podjetje Odelo Slovenija po besedah predsednika razume, kako pomembno je, da so ljudje, ki so vključeni v ta proces, visoko motivirani in da v njem sodelujejo z največjo vnemo. Zato je predsednik svoj nagovor sklenil s posebnim pozdravom delavkam in delavcem podjetja ter poudaril, da je njihovo delo pomembno za celotno Slovenijo in za naše mednarodno povezovanje. Vsem v podjetju je čestital ob odprtju novih prostorov ter jim zaželel še veliko uspeha v prihodnje.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani