archived page

Predsednik obiskal Zavod za usposabljanje Janeza Levca

Ljubljana, 9.5.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Zavod za usposabljanje Janeza Levca - Osnovno šolo s prilagojenim programom (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je ob 100. obletnici ustanovitve Zavoda za usposabljanje Janeza Levca obiskal Osnovno šolo s prilagojenim programom. Predsednik se je srečal z vodstvom zavoda in učiteljicami, ki so ga seznanili z bogato zgodovino zavoda, ki je ena prvih tovrstnih institucij v tem delu Evrope. Predstavili so mu tudi aktualne razmere na področju usposabljanja otrok s posebnimi potrebami.

V pogovoru z vodstvom zavoda je predsednik republike izrekel priznanje in zahvalo vsem, ki ustvarjajo pogoje za dobro napredovanje otrok v osnovni šoli s prilagojenim programom, ter poudaril pomen premagovanja sleherne stigmatizacije otrok. Dodal je, da je treba v tem naporu uporabiti tudi dobre izkušnje iz tistih držav, ki dosegajo najboljše rezultate.

Predsednik si je v nadaljevanju ogledal delavnice po razredih na temo "Zavrtimo čas nazaj", v katerih so učenci spoznavali način dela in življenja v šolah pred 70 leti. Učenci so se tako v gospodinjski učilnici preizkusili v pranju perila na roke in likanju z likalnikom na oglje, pri uri ročnih del so se lotili krpanja, šivanja, vezenja in klekljanja, v tretji delavnici pa so se učili lepopisa in izdelovanja plakatov.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani