archived page

Predsednik ob 90. obletnici Nogometne zveze Slovenije

Ljubljana, 3.12.2010  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slavnostne akademije ob 90. obletnici Nogometne zveze Slovenije (foto: Nebojša Tejič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slavnostne akademije ob 90. obletnici Nogometne zveze Slovenije. V pozdravnem nagovoru je poudaril, da ta obletnica ni pomembna samo za nogomet, ampak za ves slovenski šport in za našo družbo v celoti, saj dokazuje, da imajo prizadevanje za zdravo življenje, želja po tekmovalnih uspehih, vztrajnost in predanost športu pri nas dolgo tradicijo.

Nogomet zaradi svoje priljubljenosti in razširjenosti po vsem svetu posebno mesto med športi, saj je dostopen najširšemu krogu ljudi, velika nogometna tekmovanja pa s svojo globalno odmevnostjo daleč presegajo meje športa, je dejal predsednik dr. Danilo Türk. Spomnil je, da ima nogomet v Sloveniji dolgo tradicijo in številne privržence, njegovo razširjenost in priljubljenost pa dokazuje več kot 33 tisoč registriranih igralcev in igralk, več kot tisoč trenerjev in skoraj toliko sodnikov ter 257 nogometnih klubov po Sloveniji.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slavnostne akademije ob 90. obletnici Nogometne zveze Slovenije (foto: Nebojša Tejič/STA)Predsednik dr. Danilo Türk je izpostavil, da se je slovenska nogometna reprezentanca uspela dvakrat uvrstiti na svetovno in enkrat na evropsko prvenstvo, na lestvici Mednarodne nogometne zveze (FIFA) pa Slovenija trenutno zaseda visoko 15. mesto. Vse to so po besedah predsednika dosežki, ki si zaslužijo splošno spoštovanje in priznanje, saj dokazujejo voljo, znanje in ambicije. Dokazujejo tudi, da se je mogoče s trdim in vztrajnim delom prebiti med svetovno elito, je dodal predsednik.

Predsednik je dejal, da ga dosežki slovenskega nogometa kot vse druge državljanke in državljane v Sloveniji navdajajo z veseljem in ponosom, saj so ti sijajni rezultati ponesli dobro ime Slovenije daleč v svet. Poudaril je, da bomo v svetu resnično prepoznavni samo, če bomo odlični in če bomo dosegli rezultate, ki jih bodo drugi spoštovali. In prav nogomet nam je pokazal pot do teh ravni, zato je ta šport po njegovih besedah danes tako pomemben za slovensko družbo.

Vsem športnikom, trenerjem, sodnikom, strokovnim sodelavcem in vodstvu nogometne zveze je predsednik čestital ob 90. obletnici Nogometne zveze Slovenije. Čestital je tudi slovenskim nogometnim navijačem, ki jih je opisal kot srčne, vesele in odločne ljudi, ki so pokazali, da se Slovenija zna kulturno, iskreno in močno veseliti dosežkov svoje nogometne elite. Predsednik je v zaključku svojega nagovora zaželel vodstvu nogometne zveze in vsem, ki tekmujejo v njenih okvirih, uspešno delo in še veliko športnih dosežkov.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani