archived page

Predsednik republike sklical prvo sejo državnega zbora

Ljubljana, 16.12.2011  |  sporočilo za javnost, izjava


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik Državne volilne komisije Anton Gašper Frantar je predsedniku republike dr. Danilu Türku predal poročilo Državne volilne komisije o izidu predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije.

Predsednik republike je po predaji poročila na podlagi 81. člena Ustave Republike Slovenije izdal Ukaz o sklicu prve seje Državnega zbora Republike Slovenije.

Predsednik je prvo sejo državnega zbora sklical za sredo, 21. decembra 2011, ob 10. uri v Veliki dvorani Državnega zbora Republike Slovenije.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je izdal Ukaz o sklicu prve seje Državnega zbora Republike Slovenije (foto: Nebojša Tejić/STA)


Izjava predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka ob predaji poročila Državne volilne komisije o izidu predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije
Ljubljana, 16. december 2011


Predsednik Državne volilne komisije Anton Gašper Frantar je predsedniku republike dr. Danilu Türku predal poročilo Državne volilne komisije o izidu predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije (foto: Nebojša Tejić/STA)Danes dopoldan sem prejel poročilo Državne volilne komisije o opravljenih predčasnih volitvah v Državni zbor Republike Slovenije. Kot veste, so bile te volitve 4. decembra letos. Bile so opravljene z zelo dobro volilno udeležbo, ki se je približala dvema tretjinama vseh volilnih upravičencev, s čimer so volivke in volivci Republike Slovenije pokazali veliko odgovornost in jasno izrazili svojo voljo. Državni zbor je tako izvoljen.

Podpisal sem ukaz o sklicu konstitutivne seje državnega zbora, ki bo v sredo, 21. decembra 2011, ob 10. uri. S tem se bo začelo delo novega sklica državnega zbora. To je bilo tudi prvo formalno dejanje, ki sem ga opravil po predčasnih volitvah. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti Državni volilni komisiji, njenim članom, sodelavcem in vsem volilnim komisijam in vsem njihovim sodelavcem, ki so opravili pomembno in zelo korektno delo v zvezi z nedavnimi predčasnimi volitvami v državni zbor. Zahvaljujem se za to delo in verjamem, da bo novi državni zbor uspel razumeti izzive trenutka in odločati v interesu slovenske države in slovenskega naroda. Hvala lepa.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani